Saturday, 23 April 2011

permulaan..

06  jun 2009 aku menjejak kan kaki ke negeri terengganu.. aku xpernah termimpi pun akan sampai ke negeri nie..xpnah langsung terlintas di fikiran ku.. aku datang sini dengan satu tujuan..ya..satu tujuan satu matlamat..nak study n berjaya dalam hidup nie..bile dah berjaya boleh tolong family plak...first sampai sini..tinggal kat hostel..jmpa ramai kawan-kawan..tapi yang teruk nye..loghat terengganu nie susah nak faham.. aku xpham sepatah haram dorg cakap apa..huhh..memang payah lah masa mula-mula nak berinteraksi dengan org terengganu nie..mmg xpham apa-apa langsung...mula-mula macam tu lah..tapi bila dah duduk 3 4 bulan kat sini.. aku dah mula paham n mula belajar nak cakap terengganu..best tau boleh cakap banyak bahasa!!

No comments:

Post a Comment